Hasznos tudnivalók, tippek, szakmaválasztási tanácsok az OKJ-s képzésekkel és tanfolyamokkal megszerezhető szakképesítésekről.

OKJ képzés választó - OKJ tanfolyamok mindenkinek

A blogban folyamatosan bemutatjuk a legnépszerűbb OKJ képzéseket, tanfolyamokat és szakmákat, hogy könnyebb legyen választanod az államilag is elismert szakképesítések közül. A 2013 szeptember 1. előtt posztoknál vedd vigyelembe, hogy azok még a korábbi OKJ rendszer szerinti előírások figyelembe vételével készültek. A 2014-ben induló OKJ képzések szakmai tartalma bővebb és így elvégzésükhöz szükséges időtartam is hosszabb lehet.

Szakmai partner

melyiksuli-200x500.jpg

Friss topikok

Címkék

adózás (1) alkalmazásfejlesztő (1) anyag­moz­ga­tó (1) ápoló (1) ápoló képzés (1) ápoló tanfolyam (1) becsatlakozás (1) bolti eladó (2) bolti eladó képzés (1) bolti eladó tanfolyam (1) bútor eladó (1) cukrász szakma (1) cukrász tanfolyam (1) egészségügy (1) eladó (1) eladó tanfolyam (1) élelmiszer eladó (2) elindult képzés (1) építőanyag (1) felnőttképzés (6) fodrász képzés (1) fodrász tanfolyam (1) fogászati asszisztens (1) fogorvos (1) gépkezelő (1) gondozó (1) gyereknevelés (1) gyógynövény eladó (1) hegesztő (1) idegenvezető képzés (1) idegenvezető okj (1) idegenvezető tanfolyam (1) iskolarendszerű (1) karbantartó (1) képzés (6) képzés választás (1) keresett (1) kertépítő tanfolyam (1) kertész szakma (1) kertész tanfolyam (1) kertfenntartó tanfolyam (1) kézápoló és műkörömépítő képzés (1) kézápoló és műkörömépítő okj (1) kézápoló és műkörömépítő tanfolyam (1) kisgyermekgondozó (1) közgazdaság (1) kozmetikus képzés (1) kozmetikus tanfolyam (1) lakástextil eladó (1) melyiksuli.hu (1) mérlegképes könyvelő (1) munkavédelmi technikus képzés (1) munkavédelmi technikus tanfolyam (1) műszakicikk eladó (1) népszerű (1) nevelő (1) okj (8) okj-s ápoló képzés (1) okj-s ápoló tanfolyam (1) okj-s fodrász képzés (1) okj-s fodrász tanfolyam (1) okj-s kisgyermekgondozó tanfolyam (1) okj-s pincér képzés (1) okj 2013 (4) okj képzés (23) okj tanfolyam (23) okj tanfolyamok (3) oktatás (1) óvodai dajka (1) óvodai dajka feladatai (1) óvodai dajka képzés (1) óvodai dajka tanfolyam (1) parkgondozó képzés (1) pedagógia (1) pedagógiai asszisztens (1) pék képzés (1) pék okj (1) pék tanfolyam (1) pénzügy (1) pincér képzés (1) pincér okj (1) pincér tanfolyam (1) programozó (1) recepciós (1) rendszergazda (1) ruházati eladó (1) szakács szakma (1) szakképesítés (1) szakképzés (1) szálloda (1) számítógép (1) számvitel (1) személy és vagyonőr szakma (1) szépségápolás (1) szépségipar (1) szerelő (1) szervező (1) szoftverfejlesztő (1) tanfolyam (6) tanfolyam választás (1) targonca (1) targoncavezető (1) új okj (1) új OKJ (1) üzletvezető (1) vállalkozás (1) vállalkozási mérlegképes könyvelő (1) vegyiáru eladó (2) vendéglátás (1) vendéglátó (1) vendéglátós (1) vezető (1) virágkereskedő képzés (1) virágkereskedő tanfolyam (1) virágkötő képzés (1) virágkötő tanfolyam (1) zöldség- és gyümölcs eladó (1) Címkefelhő

Induló okj képzések, tanfolyamok

Nincs megjeleníthető elem

Feliratkozás

Kinek ajánljuk az egészségügyi ápoló OKJ tanfolyamot? Milyen ismereteket sajátíthatunk el, milyen állást tölthetünk be?

Közzétéve: 2013.04.12. 15:06 Szerző: dokie33

Címkék: okj képzés okj tanfolyam ápoló tanfolyam ápoló képzés okj-s ápoló tanfolyam okj-s ápoló képzés

Talán az egyik legnépszerűbb OKJ tanfolyam napjainkban az ápoló képzés. Hazánkban is, és külföldön is számtalan betöltetlen állás vár a jól képzett szakemberekre. Az ápoló szakképesítést szerzőknek lehetőségük nyílhat arra is, hogy esetleg havonta csak pár alkalommal külföldi ügyeletet vállalva nagyon komoly fizetéshez jussanak rendkívül jó körülmények között.

ápoló tanfolyam.jpg

Az ápoló képzésre jelentkezőknek azonban rendelkezniük kell alkalmazkodóképességgel, szociális érzékenységgel, feszültségtűréssel, lelkiismeretséggel, mozgékonysággal, állóképességgel, jó szervezőképességgel és megfigyelőkészséggel. Ez az a szakma, amit csupán a pénzért nem lehet és nem is szabad csinálni. Szeretni kell az embereket, és késznek kell lenni arra, hogy segítséget nyújtsunk a bajba jutottaknak. Az ápoló szakma valójában hivatás.

Az általános ápoló OKJ tanfolyam kétféle részképzésből áll: az ápolási asszisztens, vagy a gyakorló ápoló részképzés elvégzése után, kórházak különböző osztályain vagy egyéb fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézetekben, vagy a házi segítség nyújtás területén, gondozási központokban, lakóotthonokban is vállalhatunk munkát. Ápolási asszisztens leggyakrabban a rábízott betegek ápolásával kapcsolatos alapellátási feladatokat látja el. Ide tartozik, hogy segítséget nyújt a mozgásban, táplálkozásban és tisztálkodásban. További feladata a különböző vizsgálati eszközök előkészítése, és segítségnyújtás az ápolónak/orvosnak. Odafigyel a beteg tüneteire, és kommunikál a beteggel, hozzátartozókkal és az ápolási csoport tagjaival. Szükség esetén a balesetet szenvedőt elsősegélyben részesíti.A gyakorló ápoló részképzés elvégzése után a fenti feladatokon kívül, vizsgálatoknál, vagy különböző beavatkozásoknál önállóan is képesek leszünk elvégezni a különböző feladatokat.

Az általános ápoló OKJ tanfolyam szakmai bizonyítvány megszerzése során egyéni preferenciáink alapján kétféle szakképzési elágazás közül választhatunk:

  • Ápoló szakképesítés megszerzése esetén a tanfolyamon a gyakorló ápoló részképzés tantárgyai mellett az egészségnevelés-egészségfejlesztés és a szakápolás témakörökben is ismereteket szerezhetünk. Ennek megfelelően az ápoló szakképesítéssel rendelkező, a gyakorló ápoló feladatai mellett, lehetőséget kap, hogy betegségmegelőzésével, egészségfejlesztésével is foglalkozhasson. A munkavégzés területe kiegészül az egészségügyi alapellátással, amely alapján a háziorvosi ellátásban vagy a foglalkozás-egészségügyi szolgálatnál is elhelyezkedhetünk.
  • Csecsemő és gyermekápoló szakképesítés megszerzése során a tanfolyamon a csecsemő- és gyermek szakápolás és egészségnevelési feladatok témakörökben is ismereteket sajátíthatunk el. A tanfolyam sikeres elvégzése után, elsősorban csecsemő és gyermekosztályokon való ápolás, gondozás lesz a feladatunk, amely kiegészül a szülészeti, szülőszobai ellátásokkal kapcsolatos teendők elvégzésével.

Az általános ápoló szakképesítést jellemzően sokkal többen választják amiatt, hogy az így szerzett végzettséget, illetve ismereteket jóval szélesebb körben hasznosíthatjuk, így elhelyezkedni is könnyebb. Természetesen, ha valaki kifejezetten csecsemők vagy kisgyermekek ápolásával szeretne foglalkozni, akkor adja magát az utóbbi szakképestés.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://okj-tanfolyamok.blog.hu/api/trackback/id/tr525219639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó Feri 2013.05.25. 11:29:30

Több ápoló képzés egy helyen, aki ápolónak szeretne tanulni www.melyiksuli.hu/felnottkepzes-okj-tanfolyamok/egeszsegugyi-es-szocialis-kepzesek/apolo Itt kiválaszthatod, hogy milyen intézménynél szeretnél tanulni, összehasonlíthatod az árakat és a képzés formáját és időtartamát. Megnézheted azt is, hogy melyik van hozzád közelebb, hogy ne kelljen sokat utaznod. Egyes képzésekre most 10 százalékos engedmény is van, sőt a részletfizetés minden egyes képzésnél megoldható. Sok sikert!
süti beállítások módosítása